Sze et al. (2012)

TW, CY, SKS. (2012) Sze et al. (2012) JBI library of systematic review .
Upload 28 mei 2021.

Inhoud

Achtergrond: Fysieke dwang werd ingevoerd als de primaire maatregel om de veiligheid van de patiënt te handhaven bij het voorkomen van vallen. Fysieke dwangmaatregelen kunnen echter leiden tot complicaties zoals functieverlies, immobiliteit, delirium, drukpijn en zelfs vallen of verwondingen. Ondanks al deze negatieve effecten en de vele alternatieven die beschikbaar zijn, wordt fysieke dwang nog steeds vaak gebruikt in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Daarom is het van cruciaal belang om de effectiviteit van fysieke dwangmaatregelen bij het beschermen van volwassen patiënten tegen vallen te begrijpen.
Doelstelling: De algemene doelstelling was het onderzoeken van de effectiviteit van fysieke dwangmaatregelen bij het verminderen van valincidenten bij volwassenen in acute zorg ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Inclusiecriteria: Deze review overwoog kwantitatieve designs, waaronder gerandomiseerde gecontroleerde trials, quasi-experimentele studies, cohort studies, case control studies en case series/reports.De deelnemers aan deze review waren mannelijke en vrouwelijke volwassen patiënten van 18 jaar of ouder met toegestane fysieke dwangmiddelen in acute zorgziekenhuizen en verpleeghuizen.Deze review richtte zich op studies die fysieke dwangmiddelen onderzochten als interventie voor het verminderen van vallen onder volwassenen in acute zorgziekenhuizen en verpleeghuizen.De uitkomsten van belang waren het aantal individuen die dwangmiddelen krijgen die vallen, of het percentage of aantal valincidenten in acute ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Zoekstrategie: In deze review werd een zoekstrategie in drie stappen gebruikt. Een eerste beperkte zoekactie in MEDLINE en CINAHL werd uitgevoerd, gevolgd door een tweede zoekactie waarbij alle geïdentificeerde trefwoorden en indextermen in alle opgenomen databanken werden gebruikt. Ten derde werd de referentielijst van alle geïdentificeerde rapporten en artikelen doorzocht op aanvullende studies. Alle zoekacties waren beperkt tot Engelstalige studies en er was geen beperking in de tijdspanne.
Beoordeling van de methodologische kwaliteit: De kwaliteit van de geïncludeerde studies werd door twee onafhankelijke beoordelaars beoordeeld met behulp van de gestandaardiseerde critical appraisal tools van het Joanna-Briggs Institute van het JBI-MAStARI (Joanna Briggs Institute-Meta-Analysis of Statistics Assessment and Review Instrument).
Gegevensextractie: Gegevens werden geëxtraheerd uit geïncludeerde papers met behulp van het gestandaardiseerde extractie-instrument van het JBI MASTARI.
Gegevenssynthese: Vanwege de heterogene aard van de studiemethoden, worden de bevindingen van deze review gepresenteerd in een narratieve samenvatting.
Resultaten: Negen studies werden opgenomen in de review. Het merendeel van de bevindingen toonde aan dat fysieke dwangmaatregelen niet geassocieerd waren met de vermindering van valincidenten en dat een verminderd gebruik van dwangmaatregelen niet bijdroeg tot meer valincidenten.
Conclusie: Uit de algemene resultaten blijkt dat fysieke dwangmaatregelen niet effectief zijn in het verminderen van valincidenten of letsel bij volwassenen in acute zorgziekenhuizen en verpleeghuizen.Nationale normen en toepassingsgidsen voor fysieke dwangmaatregelen worden aanbevolen. Het gebruik van fysieke dwangmaatregelen moet worden beoordeeld door getraind personeel op basis van individuele behoefte en rekening houdend met de autonomie en integriteit van de patiënt. Het bewustzijn van het juiste gebruik van fysieke dwangmaatregelen moet worden vergroot onder de professionals in de gezondheidszorg.Groot multicentrisch onderzoek om de risico- en batenverhouding van fysieke dwangmaatregelen te bepalen en om de effectiviteit van alternatieve maatregelen, respectievelijk verschillende aantallen bedhekken, intermitterend gebruik van dwangmiddelen en programma's om dwangmaatregelen te verminderen, te onderzoeken, is nodig.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Abstract

Beoordelingen ()

Kwaliteit:

Er zijn (nog) geen beoordelingen voor deze publicatie.

Risico op bias:

Er zijn (nog) geen beoordelingen voor deze publicatie.

Gerelateerd